Beskrivelse
Jens Arentzens bog til belastede og lukkede børn, unge og voksne – og til de mennesker og det samfund, der skulle have set dem.
“… Arentzen er ubarmhjertig som en bøddel – kærlig som en mor..!”
Der sidder mennesker i danske afkroge og venter på, at livet skal tage sin begyndelse og mennesker, der er gået ned med stress af alt for meget arbejdsliv. Der er ledere, der er bange for sine medarbejdere og for at stille sig op uden power points. De træner triatlon i håb om at blive robuste. Der er børn, der både er forladte, alkoholikere og bandemedlemmer, inden de er 12 og der er børn, der køres i klapvogn indtil de er 7, der ikke har lært at tage konflikter og hvis eneste ven er deres iPad.
Det moderne samfund er komplekst, mangesidet og blevet specialiseret. Den ene ende ved ikke, hvad den anden ende gør og medicinen er ”Du skal bare ringe, hvis der er noget”, 7 goder vaner, Enneagrammet og ”Ansvaret for egen læring”. Det fyger omkring med buzz words, det ene bedre end det andet – samskabelse, mentalisering, anerkendelse og ”den gode relation”. Men er vi inde ved kernen om menneskelivet? Hvornår det trives eller forgår – i armod af mobiltelefoner. ”Ring, hvis der er noget!”
“…Enormt stærke ord…smukt, æstetisk og rammende – føler mig forstået i min egen reaktion.”
“…Når man læser Arentzens tekster får man grundsten til eget hus !”
“…Arentzen er så sindsygt dygtig til at sætte ord på noget, som er så vigtigt for mennesker”
Tænk hvad samfundet ku spare og hvad mennesket ku spare af lidelse hvis vores overspecialiserede samfund ikke kun så på ‘skulderen’ eller ‘misbruget’ men så på det hele menneske. Vi kommer alle et sted fra og har alle ‘været ude for noget’, men vi tænker hverken økonomisk eller menneskeligt på ‘det hele menneske’.
Det koster miliarder af kroner at stress får lov til at udvikle sig til inflammation og skabe sygdomme.
Det koster formuer af menneskelig lidelse at ingen opdagede at man aldrig sov og kun var på stoffer fordi man har været så bange, så bange i det hus hvor man voksede op hvor der var så pænt med to garager…
Med Arentzens bog blir man klar over at vores organisering af samfundet at kommuner står med det preventive og det er staten der tager over når det blir statshospitaler og genoptræning og overførselsydelser.
Der er stærk behov for forbedring og ikke mindst nytænkning og en fundamental indsigt i menneskets natur og deres relationer.
Læs mere her: http://www.barnetbyenogverden.dk/
Om forfatteren
Jens Arentzen er entreprenør, udvikler og katalysator for mennesker, organisationer og projekter. Han kan som få jonglere mellem tanker, følelser og det systemiske. Han holder mange bolde i luften og koncentrere dem til værdiskabende resultater. Han er skattet rådgiver, konsulent, underviser, foredragsholder, prisbelønnet skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter. Du skal stå tidligt op, hvis du skal konkurrere med hans indsigt i den menneskelige eksistens og evnen og modet til at udtrykke den. Ingen går uberørte fra mødet med Jens Arentzen.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.